Нацбанк відкликає мільярдні позови до компаній Коломойського - 5.0 out of 5 based on 1 review

Госпсуд Дніпропетровської області закрив ряд проваджень у справах про рефінансування ПриватБанку.

Господарський суд Дніпропетровської області 11 червня задовольнив клопотання НБУ і закрив провадження за позовом до підприємства Ігоря Коломойського Дніпроазот про стягнення заставного майна за борговими зобов’язаннями ПриватБанку з рефінансування.

Нацбанк мотивував своє клопотання погашенням ПриватБанком боргів з рефінансування, внаслідок чого у НБУ відсутні підстави на звернення стягнення на предмет забезпечення за кредитом.

З аналогічних підстав 9 червня Госпсуд Дніпропетровської області закрив провадження за позовом до ТОВ Приватофіс про стягнення на предмет іпотеки, яке знову ж було в забезпеченні по рефінансуванню НБУ для Приватбанку.

Крім того, 2 червня Госпсуд Дніпропетровської області на підставі звернення НБУ закрив провадження за позовом Нацбанку виробнику напоїв Біола — ЗАТ Ерлан. 6 червня було закрито справу за позовом до ТОВ Перспектива Інвестмент, раніше в травні-червні - низка справ за позовами Нацбанку до ТОВ Гаджібей.

Зазначається, що за лютий-квітень поточного року ПриватБанк повністю погасив борги рефінансування на суму 7,5 млрд гривень. За даними НБУ, станом на 1 травня 2020 року біля держбанку не було боргів з рефінансу.

Відразу після націоналізації в 2017 році борг ПриватБанку перед регулятором становив 18 млрд грн.

Раніше Приватбанк утримувався від погашення рефінансування, поручителями за яким були Ігор Коломойський і пов’язані з ним структури через доводів НБУ. Таким чином, в банку сподівалися стимулювати процес погашення заборгованості корпоративних позичальників.

Оцените пост:

11111