У середу 14 вересня 2022 року Північний апеляційний господарський суд розглядатиме апеляційну скаргу АТ «Дніпроазот» на рішення у справі, спрямованій на створення перешкод для розгляду позову ПриватБанку до Коломойського та Боголюбова судом США.

ПриватБанк неодноразово наголошував, що позов АТ «Дніпроазот» до Банку, так само, як і десятки іншиx дуже схожих позовів, є штучними та пред'явленими лише з однією метою – спробувати перешкодити розгляду позовів Банку в Суді Штату Делавер та Міністерства юстиції США в Окружному суді США Південного округу Флориди (США), а також позову Банку у Окружному суді м. Тель-Авіва (Ізраїль).

Нагадаємо, що справи за позовами Банку у США та Ізраїлі ґрунтуються на тому, що ряд кредитів, які видавалися ПриватБанком, коли він знаходився під контролем колишніх власників, були частиною масштабних схем з виведення коштів з Банку.

Простими словами, колишні власники видавали такі фейкові кредити самі собі через пов’язані компанії не з метою, зазначеною в кредитному договорі, – а за результатами складних маніпуляцій, а після «відмивання» вони використовувались з метою особистого збагачення.

При цьому згодом виплати за такими кредитами здійснювалися не за рахунок легітимної господарської діяльності компаній-боржників, а за рахунок нових кредитів, пізніше виданих Банком з іншою фейковою метою.

Продовжуючи в дусі "кредитного схематозу", «Дніпроазот» та інші компанії, які будучи пов’язаними з І. Коломойським та Г. Боголюбовим, отримували такі кредити, намагаються встановити у даній та інших подібних справах, що нібито кредити за кредитними договорами були повернуті в повному обсязі за рахунок власних коштів, отриманих від господарської діяльності, та використані на передбачені в них цілі – фінансування господарської діяльності.

Перший раунд боротьби за справедливість у справі "Дніпроазоту" ПриватБанк виграв - у червні 2022 року Господарський суд міста Києва прийняв справедливе рішення, яким відмовив в задоволенні позову в повному обсязі, констатувавши відсутність в АТ «Дніпроазот» права за захистом якого він звернувся до суду. Другий раунд – апеляційне оскарження відбудеться 14-го вересня у Північному апеляційному господарському суді.

ПриватБанк сподівається, що апеляційна інстанція, так як це вже зробив суд першої інстанції, стане на захист інтересів державного банку і не дозволить І. Коломойському та Г. Боголюбову використати українську судову систему для спроби саботажу справедливості в судах США.

Оцените пост:

11111