10 серпня 2022 року Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду вкотре має розглянути справу № 904/5314/20 (904/764/21) про право власності на одну з найбільших офісних будівель ПриватБанку у м. Дніпро вартістю понад 86 млн гривень.

Банк придбав приміщення у Дніпрі за адресою Заводська набережна, 9 ще до націоналізації у 2014 році, після чого провів реконструкцію будівлі за власні кошти. Втім, після націоналізації один з кредиторів продавця будівлі, ТОВ «Ебоуд Файненс», що пов’язується із колишніми власниками та топ-менеджментом банку, намагається під різними приводами відсудити банківське майно.

Суди першої та апеляційної інстанцій встали на сторону позивача, що вирішив оскаржити в судовому порядку укладений 7 років тому договір купівлі-продажу нерухомого майна. Розгляд справи у Верховному Суді неодноразово відкладався за надуманими приводами сторони позивача.

Завтра, 10 серпня, у цій справі відбудеться вже буде п’яте судове засідання в касаційній інстанції. Попри те, що усі строки розгляду касаційної скарги відповідно до процесуального закону закінчилися, справа й досі не зрушила з початкової точки її підготовки до основного розгляду.

Головне питання, на яке завтра (можливо) дасть відповідь Верховний Суд, є цілком очевидним: чи підтримує найвища судова інстанція країни незаконні рішення судів попередніх інстанцій, якими ПриватБанк було позбавлено права власності на нерухоме майно, набуте ще у 2014 році?

ПриватБанк все ж таки сподівається, що попри намагання колишніх власників, Верховний Суд не дозволить зухвале мародерство під час війни і забезпечить об’єктивний розгляд та вирішення справи відповідно до норм закону та справедливості.

Оцените пост:

11111