ПриватБанк роздає 50 000грн кредиту без дозволу клієнтів - 5.0 out of 5 based on 1 review

Власники пластикових карт «Універсальна» державного ПриватБанку почали отримувати повідомлення про те, що їм відкритий великий кредитний ліміт.

Однак далеко не всі люди приділили увагу повідомленням в мобільному додатку, зовні схожим на звичайну промо-розсилку банку. І через кілька днів з подивом виявили на своєму рахунку несподівано високу суму.

Як з'ясувалося, таким чином Приватбанк вирішив наростити портфель карткових позик і без попереднього дозволу клієнтів почав відкривати для них кредитні ліміти. Банкірів не зупинили ні відмови людей, якими ті неодноразово відповідали ботам по телефону на пропозицію спробувати жити в борг. Ні навіть проставлені в анкеті-заявці галочки навпроти пункту «ніколи не пропонувати мені кредитний ліміт».

Юридично все чисто

Як запевнили в прес-службі Приватбанку, нічого нового в цій програмі немає. Просто на кілька післяреволюційних років її частково призупинили. Більш того, з юридичної точки зору ніяких претензій до банку бути не може.

«Такий продукт пропонується тільки по карті«Універсальна», в умовах договору по якій передбачена можливість відкриття кредитного ліміту. Більш того, продукт можна легко відключити на сайті або в додатку Приват24, встановивши ліміт 0 грн.», - повідомили в держбанку.

Не бачать тут і ніяких ризиків для клієнтів. Кажуть, що умови кредиту передбачають 55-денний грейс-період (якщо погасити заборгованість в цей термін, відсотки за користування кредитними коштами не стягуватиметься будуть), а 25 числа кожного місяця система неодмінно повідомить людину, що та використовує позикові гроші і повина погасити заборгованість. З цього моменту у клієнта буде залишатися ще 30 днів, щоб виплатити борг без відсотків.

При цьому "добровільно-примусовий" кредит даютне не всім клієнтам. А тільки тим з них, у кого ще немає заборгованості і за якими числиться бездоганна кредитна історія.

Які ризики?

Втім, далеко не всі клієнти згодні з таким висновком банкірів. Вони стверджують, що неодноразово і усвідомлено відмовлялися від кредиту, і нав'язана послуга їм не потрібна. Більш того, в деяких випадках вона несе пряму загрозу фінансовій безпеці людини.

Справа в тому, що люди які відмовилися від кредиту нерідко використовують карту в нетиповою для середньостатистичного українця манері. Розуміючи, що не можуть піти «в мінус», вони використовують її для оплати онлайн сервісів і послуг. Та й не всякий українець, побачивши на рахунку зайві кілька тисяч, буде довго розбиратися, звідки на нього звалилося таке щастя. Це означає, що рано чи пізно клієнт, сам того не розуміючи, виявиться залучений в кредитну пастку. З усіма витікаючими з цього наслідками.

Поки ж усім власникам карток Приватбанку, експерти рекомендують проявляти підвищену пильність і не бігти в магазин за новим смартфоном, як тільки сума на рахунку збільшиться на десяток-другий тисяч гривень. Спочатку треба розібратися, звідки прийшли кошти.

Оцените пост:

11111