5 липня 2022 року Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду вже вдруге розгляне касаційну скаргу АТ КБ “ПриватБанк” на рішення судів у справі № 910/15803/19, згідно з якими державний банк був позбавлений свого законного права власності на Готель «Мир» у м. Київ.

При першому розгляді справи Верховний Суд повністю задовольнив скаргу ПриватБанку та скасував незаконне і необґрунтоване рішення апеляційного суду, на підставі якого банк було позбавлено права власності на Готель «Мир». При цьому Верховний Суд дійшов висновку про відсутність порушеного права у позивача ТОВ «АЕФ».

Втім, рішення Верховного Суду не стало на заваді Господарському суду міста Києва та Північному апеляційному господарському суду при новому розгляді цієї справи для її повторного вирішення на користь опонентів банку - компаній, що ймовірно пов'язані з одним з колишніх власників банку Геннадієм Боголюбовим, чим порушив всі базові правові засади гарантування права власності в Україні.

Перед нами взірець багатьох процесуальних порушень з боку позивачів (ТОВ “АЕФ” та ТОВ “Артіс”) та некомпетентності суддів. Суди першої та апеляційної інстанції, аби у черговий раз позбавити ПриватБанк законного права власності на Готель “Мир”, все ж таки віднайшли нібито порушене право, але вже у іншої особи - ТОВ “Артіс” та «захистили» чергову юридичну особу, - говорить Олег Лазовський, керівник напрямку ПриватБанку з судової практики та банкрутства. - Однак, ПриватБанк не зупинився і буде боротись вже у Верховному Суді з такими випадками процесуального невігластва аби не лише захистити законне право власності, а й для створення належної судової практики з метою захисту основ правової держави”.

За словами Олега Лазовського, ПриватБанк впевнений, що 5 липня Верховний Суд стане на захист справедливості, скасує незаконні судові рішення та поверне у власність держбанку київський Готель ”Мир”.

Нагадаємо, що право власності на будівлю київського Готелю «Мир» перейшло до ПриватБанку у 2016 році внаслідок звернення стягнення на іпотечне майно ТОВ "Ардена". За рахунок цього майна була погашена частина заборгованості ТОВ "АЕФ" за кредитним договором 2013 року на суму майже 18 млн. доларів США.

Оцените пост:

11111