Суд дозволив групі "Приват" продати "Промінвестбанк" - 5.0 out of 5 based on 1 review

Київський апеляційний суд відхилив скарги російської державної корпорації "ВЕБ.РФ" на рішення судів попередніх інстанцій про продаж 99,7% акцій "Промінвестбанку".

 Про це йдеться в рішенні від 6 серпня, розміщеному в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Акції "Промінвестбанку" арештовані по справі про відшкодування збитку за окупацію Криму

Таким чином, суд підтвердив можливість продажу арештованих акцій банку. Як повідомлялося раніше, пакет акцій "Промінвестбанку", який є українською "дочкою" російського державного банку ВЕБ, в розмірі 99,7726% виставлений на аукціон на фондовій біржі ПФТС. Аукціон з продажу цінних паперів відбудеться 28 серпня. Стартова ціна пакету складає 532,1 млн грн.

Як повідомлялося раніше, згідно з ухвалою Північного апеляційного госпсуду від 08.08.2019, НБУ в рамках справи №910/5172/19 подав зустрічний позов до Ігоря Коломойського про стягнення 4,26 млрд грн.

Первинний позов у цій справі - позов Ігоря Коломойського до Нацбанку: екс-співвласник Приватбанку просить суд визнати недійсною свою поруку за кредитом рефінансування, залученим в НБУ, на підставі того, що відповідний кредитний договір (№19 від 03.03.2009), за оцінками позивача, є недійсним, оскільки був укладений на підставі “протиправних постанов правління НБУ” (цитата).

Відповідно до судових матеріалів, за твердженням І. Коломойського, уповноважені особи НБУ не мали достатнього обсягу повноважень на укладення кредитної угоди, з огляду на відсутність кворуму на засіданні правління НБУ. А недійсність договору поруки №19-1/П від 27.05.2016 позивач обґрунтовує тим, що такі вимоги є похідними від вимог про визнання недійсним кредитного договору.

Оцените пост:

11111