Суд призначив дату розгляду справи про скасування націоналізації ПриватБанку - 5.0 out of 5 based on 1 review

Шостий апеляційний адмінсуд 19 грудня розгляне апеляційну скаргу держави на рішення Окружного адмінсуду від 18 квітня про скасування націоналізації ПриватБанку.

Як стало відомо з реєстру судових справ Шостий апеляційний адмінсуд 19 грудня 2019 року розгляне апеляційну скаргу Національного банку України (НБУ), Кабінету міністрів і ПриватБанку на рішення Окружного адміністративного суду Києва від 18 квітня про скасування націоналізації ПриватБанку.

В суддівську колегію увійшли Євген Чаку, Євген Мезенцев і Віталій Файдюк. Всі ці судді виходячи з реєстру судових рішень, мають досвід розгляду справ, пов’язаних з ПриватБанком, і не на користь держави. Нагадаємо, 18 квітня 2019 року Окружний адмінсуд Києва, напередодні перемоги Володимира Зеленського на виборах, вивчаючи справу майже 2 роки, визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку за позовом Ігоря Коломойського до НБУ, Кабміну, Фонду гарантування вкладів фізосіб і Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку. Держава подало апеляцію. Дати розгляду справи в Шостому апеляційному адміністративному суді поки немає.

Як повідомлялося, 15 жовтня ПриватБанк виграв суд в Лондоні, який дозволив розглядати справу про повернення боргів колишніх власників банку в $ 3 млрд у Високому суді Лондона. Також був збережений всесвітній арешт на активи Коломойського і Боголюбова.

Оцените пост:

11111