Верховний суд передав справу про вклади Суркісів в ПриватБанку в Печерський суд - 5.0 out of 5 based on 1 review

Велика палата Верховного суду передала до Печерського райсуду Києва справу за позовом сім'ї Суркісів, в якому вони оскаржують обмін їх коштів в ПриватБанку на суму понад 1 млрд грн на акції банку (bail-in) в ході націоналізації фінустанови.

Про це повідомила в Facebook генеральний прокурор Ірина Венедиктова. «Офіс генерального прокурора відстояв у Верховному Суді 1 млрд гривень активів держави в справі АТ КБ ПриватБанк і фактично попередив вибуття ще 28 млрд гривень за аналогічними позовами. І ми продовжимо боротися за збереження цих коштів в Печерському районному суді, куди було передано цю справу», - написала вона.

Текст рішення Верховного суду від 15 червня 2020 року, яким він частково задовольнив касаційну скаргу Нацбанку, Кабінету міністрів і ПриватБанку, підтвердивши законність bail-in, був опублікований 22 вересня, а 23 вересня за клопотанням представників Суркісів справа була передана до Печерського райсуду.

Нагадаємо, що 15 червня Верховний суд фактично підтвердив законність обміну депозитів Суркісів на акції банку, в подальшому викуплені державою за 1 грн. Велика палата Верховного суду частково задовольнила касаційну скаргу Нацбанку, ПриватБанку і Міністерства фінансів на рішення судів нижчих інстанцій, які скасовували рішення НБУ про визнання сім'ї Суркісів пов'язаними з ПриватБанком особами.

Оцените пост:

11111