Відставка Олександра Данилюка - 5.0 out of 5 based on 1 review

Відставка Олександра Данилюка стала першим публічним конфліктом в команді Володимира Зеленського.

Він був радником з міжнародних та економічних питань ще під час передвиборчої кампанії, саме тому всі чекали призначення Данилюка на якусь високу посаду у владі.

Однак несподівано для всіх Зеленський призначає його секретарем РНБО. В Данилюка забирають кабінет на Банковій та переселяють до будівлі РНБО. Так він все більше віддаляється від президента та втрачає можливість впливати на важливі процеси у владі.

Вже тоді неофіційно говорили про конфлікт Данилюка з "правою рукою" Зеленського, керівником Офісу президента Андрієм Богданом. Буцімто, не сприймає його Богдан за "свого", особливо враховуючи те, що Данилюк працював міністром фінансів за президента Петра Порошенка і був напряму причетний до націоналізації "ПриватБанку".

Тепер Данилюк відверто зізнається, з Богданом стосунки напружені ще з часів передвиборчої кампанії. Але у відставку, за його словами, подав не через це. Останньою краплею стала ситуація з "ПриватБанком", в якій Данилюк бачить серйозні загрози для фінансової стабільності країни.

"Зараз всі слідкують за курсом долара. Потім будуть слідкувати теж, але він буде рухатися в іншому напрямку", - застерігає він.

Оцените пост:

11111