З ПриватБанку йде IT-директор - 5.0 out of 5 based on 1 review

ПриватБанк почав втрачати цінні кадри через обмеження зарплати в 47 тис. грн. З держбанку йде IT-директор Андрій Гриценюк.

Як стало відомо з посади члена правління ПриватБанку з питань інформаційних технологій йде Андрій Гриценюк, який розпочав виконання своїх обов’язків на початку 2019 року. Причина — з подачі президента України Володимира Зеленського Верховною Радою введено обмеження зарплат у держсекторі в 47 тис грн. Відзначимо, що ПриватБанк — це найбільший банк України, який займає і генерує більше 50% прибутку всього банківського ринку. У 2019 ПриватБанк заробив 32,6 млрд грн, а за перше півріччя 2020 року — 14 млрд грн. Крім того, цього року ПриватБанк перерахував до державного бюджету 24,5 млрд грн.

Але виходить, найбільший банк не може повною мірою оплачувати працю своїх співробітників. Ця ініціатива є однією з тих, що спрямовані проти корпоративної реформи в Україні та може призвести до втрати державним сектором професійних кадрів і приходу тих, хто менш кваліфікований і схильний до корупції.

Гриценюку запропонували аналогічну посаду в комерційному банку, через те, що він отримує вже 5 місяців низьку зарплату, він погодився піти.

Він більше 18 років працює в ІТ-сфері. Керував технологічними підрозділами у банках (Укрсоцбанк, Райффайзен Банк Аваль, Платинум Банк) та Національному банку України. А також у технологічних компаніях (Luxoft і B2B SOFT). До приходу в ПриватБанк Гриценюк працював на посаді директора з виробництва (Director of delivery) компанії B2B SOFT, де відповідав за розробку й експлуатацію систем.

Оцените пост:

11111