У понеділок 25 квітня об 11:30 Центральний апеляційний господарський суд (м. Дніпро) розгляне апеляційні скарги АТ КБ «ПриватБанк» та Дніпропетровської обласної прокуратури на рішення суду у справі про позбавлення права власності банку на будівлю головного офісу у місті Дніпро вартістю 152 млн грн.

Оскаржуване рішення Господарського суду Дніпропетровської області було ухвалене на підставі сфальшованих доказів та є одним з найзухваліших прикладів рейдерського захоплення власності державного банку, що наразі є предметом кримінального провадження, зареєстрованого Національним антикорупційним бюро України.

Судові процеси навколо найбільших об’єктів нерухомості, що належать ПриватБанку, є складовою частиною комплексу спроб колишніх власників та топ-менеджерів банку з дестабілізації роботи найбільшого державного банку України навіть в умовах воєнного стану, - заявив Олег Лазовський, керівник напрямку ПриватБанку з судової практики та банкрутства. - ПриватБанк розраховує на неупереджений розгляд справи в апеляційному господарському суді та відкладення судового засідання згідно з рекомендаціями Верховного Суду з огляду на продовження воєнного стану та загрозу життю учасників процесу. Сподіваємось, що суд не намагатиметься ухвалити рішення будь якою ціною та забезпечить обʼєктивність розгляду та рівність прав сторін у такій важливій справі”.

Варто зазначити, що дія іншої “термінової” постанови Центрального апеляційного госпсуду була зупинена Верховним Судом, який 13 квітня відкрив касаційне провадження за скаргою ПриватБанку. Мова йде про інший спір щодо нерухомості ПриватБанку ціною 86 млн грн, в якому суд в умовах воєнного стану безпідставно відхилив клопотання державного банку про відкладення розгляду справи та 24 лютого в спішному порядку ухвалив рішення проти державного банку.

Оцените пост:

11111