25 травня 2022 року о 15:45 Центральним апеляційним господарським судом (м. Дніпро) буде розглядатися апеляційна скарга АТ КБ “ПриватБанк” на ухвалу судді Господарського суду Дніпропетровської області Манько Г.В., якою державному банку було заборонено користуватися та розпоряджатися власним нерухомим майном в м. Дніпро - ТЦ “Приозерний”.

Як повідомили юристи ПриватБанку, такий надзвичайний захід забезпечення позову орендарів ТЦ - повʼзаної з колишніми власниками банку компанії “Алонза”, було безпідставно застосовано суддею Манько Г.В. з метою продовження незаконного безоплатного користування недобросовісним орендарем нерухомим майном державного банку.

При наявній заборгованості за оренду ТЦ “Приозерний” в розмірі більше 23 млн грн, ТОВ “Алонза” замість сплати боргу обрало тактику залучення “кишенькових” суддів для вчинення перешкод держбанку в ефективному використанні торгівельного центру.

Отже, 25 травня сподіваємося, що Центральний апеляційний господарський суд не продовжить традиції судді першої інстанції і, нарешті, припинить беззаконня та забезпечить об’єктивний та справедливий розгляд справи № 904/9691/21.

Нагадаємо, що ТЦ “Приозерний”, який був предметом іпотеки за кредитними зобов’язаннями ряду компаній, пов’язаних із колишнім топ-менеджментом ПриватБанку, законно перейшов у власність банку в 2016 році до націоналізації. Сьогодні ТОВ “Місія-1” (колишній власник ТЦ) безпідставно оскаржує право власності ПриватБанку в суді, що є предметом окремого спору.

ОНОВЛЕНО:

25 травня 2022 року Центральний апеляційний господарський суд (м. Дніпро) задовольнив апеляційну скарга АТ КБ “ПриватБанк” на ухвалу судді Господарського суду Дніпропетровської області Манько Г.В., якою державному банку було заборонено користуватися та розпоряджатися власним нерухомим майном в м. Дніпро - ТЦ “Приозерний”.

За результатами судового засідання скасована сумнівна ухвала Господарського суду Дніпропетровської області від 24.12.2021 про вжиття заходів забезпечення позову. Також суд відмовив ТОВ "Алонза" в задоволенні заяви про забезпечення позову.

Нагадаємо, що ТЦ “Приозерний”, який був предметом іпотеки за кредитними зобов’язаннями ряду компаній, пов’язаних із колишнім топ-менеджментом ПриватБанку, законно перейшов у власність банку в 2016 році до націоналізації.

Повʼязане з колишніми власниками банку ТОВ “Алонза” при наявній заборгованості за оренду ТЦ “Приозерний” в розмірі більше 23 млн грн, замість сплати боргу через суд вимагало заборонити банку розірвання договору оренди чи передачу частини майна у оренду іншим особам.

Оцените пост:

11111