Апеляційний суд відновив провадження за позовом колишніх власників ПриватБанку щодо скасування договору купівлі-продажу акцій банку державою - 5.0 out of 5 based on 1 review

9 грудня 2020 року колегія суддів Північного апеляційного господарського суду у складі суддів Корсака В.А., Попікової О.В. та Євсікова О.О. скасувала ухвалу судді господарського суду Києва Шкурдова Л.М. від 16 жовтня 2019 року про зупинення провадження у справі № 910/1834/19.

Як повідомили у ПриватБанку, апеляційна інстанція, незважаючи на порушені строки подання апеляції одним з відповідачем у справі та дію так званого “антиколомойського” закону, фактично відновила провадження щодо скасування націоналізації ПриватБанку.

Саме такі наслідки може мати подальший розгляд справи за позовом Ігоря Коломойського та TRIANTAL INVESTMENTS LTD (кіпрська компанія, яка володіла одним з найбільших пакетів акцій ПриватБанку до його націоналізації та належить Коломойському та Боголюбову) про незаконність договору купівлі-продажу ПриватБанку та витребування акцій до розгляду іншого позову Ігоря Коломойського – про визнання незаконною націоналізації ПриватБанку, що наразі розглядається Шостим апеляційним адміністративним судом (справа № 826/7432/17).

Як відзначають юристи ПриватБанку, розгляд судом апеляційної скарги депозитарної установи ТОВ "Солід Дніпро" майже через рік після зупинення провадження у справі, є порушенням процесуальних норм, адже відповідачем були пропущені строки звернення до суду з апеляційною скаргою. При цьому, ТОВ "Солід Дніпро" жодного разу не приймало участі у справі, розгляд справи просило "здійснити по суті на розсуд суду", а оскаржувана ухвала була вручена апелянту ще 24 жовтня 2019 року.

Оцените пост:

11111