Господарський суд Київа задовольнив заяви ПриватБанку про закриття проваджень по двох справах за позовами колишніх акціонерів банку - 5.0 out of 5 based on 1 review

12 червня 2020 р., господарським судом Києва були задоволені заяви ПриватБанку про закриття проваджень по двох справах за позовами колишніх акціонерів банку про визнання недійсними договорів купівлі-продажу акцій банку.

Це перше реальне застосування банківського закону 590-IX українськими судами.

Проаналізувавши матеріали справ (№ 910/17630/19 за позовом ТОВ "РЕВАТІС" до Акціонерного товариства Комерційний банк "ПриватБанк" про визнання недійсним договорів, укладених внаслідок виведення АТ КБ "ПриватБанк", та № 910/17541/19 за аналогічним позовом ТОВ "КС Груп"), суд прийшов до висновку про необхідність задоволення клопотання АТ КБ "ПриватБанк" та закрив провадження  у обох справах.

Зокрема, суд встановив, що позивачами обрано спосіб захисту своїх прав – визнання недійсними правочинів, що не відповідає вимогам частин 3 та 4 ст.5 ГПК України, згідно з якими єдиним способом захисту прав Позивача у даних справах може бути відшкодування завданої шкоди у грошовій формі, провадження у справі підлягає закриттю на підставі п. 7 Прикінцевих та перехідних положень Закону №590.

Нагадаємо, закон 590-IX передбачає право колишніх акціонерів банків на компенсацію заподіяної шкоди, забороняючи при цьому визнавати недійсними договори, укладені в процесі виведення банків з ринку.

Оцените пост:

11111