Колишні орендарі захопили власність банку в центрі Дніпра, та вкотре блокують ії продаж на відкритому аукціоні - 5.0 out of 5 based on 1 review

Господарський суд Дніпропетровської області вже в четвертый раз заблокував проведення торгів на відкритому аукціоні ДП СЕТАМ щодо продажу офісного та адміністративного комплексу у центрі Дніпра (так званого “Доміка Брежнєва”), який належить ПриватБанку.

Як повідомила прес служба банку, відповідне рішення суду від 8 лютого у справі № 904/669/21 було отримане організаторами торгів, що зупиняє проведення аукціону за сучасним офісним приміщенням загальною площею понад 5,5 тис кв метрів, на який є чималий попит з боку потенційних власників. ПриватБанк подає апеляцію на таке рішення суду.

За даними прес служби банку, черговий позов про заборону проведення продажу та надання першочергового права купівлі орендарям будівлі, поданий благодійною організацією "Дніпропетровський обласний благодійний фонд "Люди, події, час", є фактично рейдерським захватом власності ПриватБанку. Оскільки договір оренди приміщення закінчився ще у 2018 році та не був подовжений власником об’єкту - ПриватБанком, перебування орендарів у приміщенні наразі є незаконним та порушує права власника на вільне володіння та розпорядження приміщенням.

Нагадаємо, наприкінці січня 2020 року за подібним позовом були зупинені торги на ДП СЕТАМ за продажем цього об’єкту, причому за результатами розгляду аналогічного позову "Дніпропетровський обласний благодійний фонд "Люди, події, час" ухвалою господарського суду Дніпропетровської області від 21.10.2020 в задоволенні заяви про забезпечення відмовлено. Також рішенням господарського суду від 12.11.2020 в повному обсязі відмовлено у задоволенні позову про визнання за БФ права власності на частину цього приміщення.

ПриватБанк є власником об'єкта нерухомості - офісного та адміністративного центру за адресою: м. Дніпро, узвіз. Крутогірний, 1 ще з 2004 року. При переході права власності частина комплексу - так званий “Домік Брежнєва” не мав статусу пам'ятки культури місцевого значення, в реєстрах національного та місцевого значення пам"яток культурної спадщини цей об’єкт не значиться. Згідно з Законом України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”, наділення цього об’єкту статусом пам’ятки є протиправним та неможливим.

Оцените пост:

11111