НАГЛЯДОВУ РАДУ ПРИВАТБАНКУ АТАКУЮТЬ В СУДІ - 5.0 out of 5 based on 1 review

25 листопада Печерський райсуд м. Києва відкрив провадження в справі №757/60654/19-ц за позовом первинної профспілкової організації співробітників Приватбанку до всіх дев’яти членів наглядової ради Приватбанку про визнання трудових контрактів недійсними.

Серед відповідачів - у т.ч. Мінфін і Кабмін (призначив наглядову раду Приватбанку). Як третя особа в справі фігурує НБУ (погодив склад наглядової ради Приватбанку) і Генпрокуратура.

Нагадаємо, наглядову раду Приватбанку очолює Шерон Іскі - в минулому радник Казначейства США та експерт-консультант МВФ. Серед незалежних членів наглядової ради націоналізованого банку - також Надір Шейх, Еран Кляйн, Себастіан Шьонайх-Каролат, Ольга Томаш, Роман Сульжик. Представником держави за квотою Президента в наглядовій раді Приватбанку є Юлія Мецгер, за квотою Кабміну - Артем Шевальов, за квотою Верховної Ради - Сергій Олексієнко.

Додамо, що 04.10.2019 Жовтневий райсуд м. Дніпро зобов’язав прокуратуру Дніпропетровської області розглянути заяву первинної профспілкової організації співробітників Приватбанку про визнання потерпілим у кримінальному провадженні №42018040000000891, у рамках якого розслідується, чи мала місце розтрата коштів членами правління Приватбанку при залученні HR-консультантів (представника бренду «Odgers Berndtson» в Україні ТОВ «Телент Едвайзорс», а також ТОВ «Сі Еф Сі Консалтінг компані»), “зважаючи на те, що в структурі даного банку є підрозділи, які здійснюють підбір персоналу та інформаційне забезпечення АТ КБ «Приватбанк»” (цитата з судових матеріалів). У вересні в рамках цієї карної справи в головному офісі Приватбанку силовики провели обшук.

Оцените пост:

11111