Невідомі вкрали з рахунку в ПриватБанку 300 тисяч гривень - 5.0 out of 5 based on 1 review

Поліцейські розслідують кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 3 статті 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство у великих розмірах або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки).

Невідомі шахрайським шляхом заволоділи 300 тисячами гривень, які знаходилися на банківському рахунку фізособи-підприємця у ПриватБанку. Про це повідомляє посиланням на визначення Лисичанського міського суду Луганської області.

Згідно з матеріалами справи, бухгалтер фізособи-підприємця, що займається роздрібною торгівлею лікарськими препаратами, 10 вересня відвідала відділення АТ КБ «ПриватБанк» в Лисичанську для того, щоб додати себе як довірена особа підприємця для здачі грошових коштів в банк, на розрахунковий рахунок ФОП. Однак у відділенні банку співробітник не зміг додати бухгалтера як довірена особа, тому що виникла «проблема з електронними ключами і сертифікатами». У банку жінці порадили звернутися в відділ ​​техпідтримки, після чого вона поїхала в офіс і зі свого робочого комп'ютера написала в чат підтримки АТ КБ «ПриватБанк». В цей же час бухгалтер побачила, що серед довірених осіб її роботодавця з'явилася така собі фізособа-підприємець - жінка негайно написала на підтримку банку, щоб невідомого видалили, так як до його роботодавцю він не має ніякого відношення.

Через деякий час співробітники технічної підтримки додали бухгалтера в систему як довірена особа підприємця, але стороння людина зі списку довірених осіб видалений ні, тому що був оформлена в АТ КБ «ПриваБанк» «як нотаріально завірене особа». Зачувши недобре, бухгалтер вирішила заблокувати розрахунковий рахунок свого роботодавця, але зайшовши в додаток «Приват24» виявила, що в цей день о 16:24 було здійснено перерахунок коштів на загальну суму 300 000 гривен з банківського рахунку її роботодавця на рахунок невідомо «довіреної особи ». Гроші були перераховані як оплата за договором від 6 вересня, але підприємець, чиї гроші були списані, ніяких договорів з довіреною особою не укладав і, більш того, з третього вересня перебував на відпочинку в іншій країні.

На даний момент поліцейські отримали доступ до відомостей, які містять банківську таємницю, про переміщення коштів по рахунках. Поки невстановленим зловмисникам загрожує до восьми років позбавлення волі.

Оцените пост:

11111