Окружний адмінсуд Києва відкрив провадження про зміну складу наглядової ради ПриватБанку - 5.0 out of 5 based on 1 review

Як повідомили у прес-службі суду, відповідачем у даному позові зазначений Національний банк України.

Суд здійснюватиме розгляд даної справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін колегією у складі трьох суддів. Позивачем у даній справі виступає первинна профспілкова організація працівників ПриватБанку.

«Позивач просить суд визнати протиправною бездіяльність Національного банку України, яка полягає в не направленні до АТ КБ ПриватБанк вимоги про зміну керівників цього банку — голови та членів наглядової ради Шерон Іскі, Артема Шевальова, Ерана Кляйна, Юлії Мецгер, Сергія Олексієнка, Надіра Шейха, Себастьяна Шьонайх-Каролата, Романа Сульжик та Ольги Томаш за недотримання цими особами вимог закону про бездоганно ділову репутацію. Також ОАСК просять направити до Приватбанку вимогу про зміну відповідних керівників», — проінформувала прес-служба суду.

Як повідомлялося, раніше первинна профспілкова організація працівників ПриватБанку вимагала звільнити голову правління банку Петра Крумханзла. Печерський райсуд Києва 4 травня 2020 року відмовився задовольнити цей позов.

«Враховуючи ті обставини, що на підприємстві діє 21 профспілка, які не обрали об`єднаного представника, позивач не є стороною колективного договору, то у суду відсутні належні правові підстави для висновку про незаконну бездіяльність відповідача (ПриватБанку, — ред.) та, як наслідок, зобов`язання останнього розглянути вимогу позивача», — йшлося в рішенні Печерського суду.

Згідно з даними держреєстру, Первинна профспілкова організація співробітників ПриватБанку зареєстрована 19 червня 2019 року у Дніпрі. Директором цієї організації є Максим Шевченко, який вважається близьким до колишніх власників ПриватБанку.

Оцените пост:

11111