Під час локдауну Приватбанк «обнулив» кредитний ліміт кожному десятому клієнту - 5.0 out of 5 based on 1 review

У період жорсткого карантину в Україні Приватбанк практично закрив кредитні ліміти 11% своїх клієнтів. Про це розповів керівник роздробу Приватбанку Дмитро Мусієнко.

«Тих, кому Приватбанк у локдаун практично обнулив кредитний ліміт — близько 11%. Це були, в основному, клієнти, які не використали свій кредитний ліміт. Найчастіше мова йшла про зниження кредитного ліміту, ніж про його скасування», — говорить банкір.

За його словами, банк був змушений піти на цей крок, тому що в іншому випадку почалося б зростання проблемної заборгованості в банку, в результаті чого постраждали б і платоспроможні позичальники.

«Отримали б зростання NPL. В результаті банк був би змушений відмовляти в кредитуванні і платоспроможним клієнтам з нормальним рівнем доходів», — стверджує Дмитро Мусієнко.

Нагадаємо, що в березні «Мінфін» отримав серію скарг від клієнтів Приватбанку на те, що банк без попередження обнуляє кредитні ліміти по картах. Тоді в прес-службі повідомили, що банк ріже ліміти в інтересах самих клієнтів, тому що не хоче, щоб позичальники залазили в борги, які не зможуть погасити.

У прес-службі також зазначили, що розміри кредитних лімітів на картах і програм розстрочки будуть регулюватися з урахуванням економічної ситуації, кредитної історії позичальників та обсягів використання кредитних коштів протягом останніх 6 місяців.

Оцените пост:

11111