28 березня 2022 року відбувся перший день попереднього слухання перед слуханням по суті у Високому суді Лондона, метою якого було забезпечення того, що позов розглядатиметься під час слухання по суті найбільш ефективним чином.

Головним предметом для розгляду англійським судом була спроба відповідачів заявити про перенесення слухання по суті, яке наразі мало розпочатися у червні 2022 року, у зв’язку із війною в Україні. Англійський суд задовольнив клопотання відповідачів щодо перенесення слухання.

Попри розчарування, що слухання по суті перенесене на строк до червня 2023 року, Банк є впевненим, що врешті-решт ми отримаємо справедливе рішення і нам вдасться відшкодувати кошти, які були незаконним чином виведені з нього, як заявляється в позові, навіть якщо таке відшкодування відбудеться пізніше ніж ми розраховували. Тим часом, проценти на суму позову продовжують нараховуватися у розмірі близько 500 000 дол. США щодня, що збільшить суму позову майже до 4,5 млрд дол. США, та судовий наказ про всесвітній арешт активів відповідачів залишається чинним.

Оцените пост:

11111