ПриватБанк звернувся до Великої Палати Верховного Суду з клопотанням про надання можливості представникам банку взяти участь у судовому засіданні з розгляду справи № 757/7499/17 про оскарження ухвали про забезпечення позову компаній-нерезидентів, пов’язаних із братами Суркісами, на підставі якої іноземні компанії, пов'язані з родиною Суркісів, намагаються стягнути з банку майже 350 млн доларів США.

Як повідомила прес служба банку, касаційні скарги ПриватБанку та Кабінету Міністрів України на ухвалу Печерського районного суду м. Києва прийняті до розгляду Великою Палатою Верховного Суду, яка визнала існування в межах даної справи одразу двох виключних правових проблем, виявлених Касаційним цивільним судом.

Судове засідання у справі призначено на 29 червня 2021 року, проте Велика Палата Верховного Суду вирішила не викликати учасників справи та здійснити розгляд касаційних скарг ПриватБанку та Кабінету Міністрів України в письмовому провадженні за наявними матеріалами.

Враховуючи складність даної справи, обумовлену в тому числі наявністю виключних правових проблем, а також її значимість для ПриватБанку, економіки держави та суспільства, Банк звертається до суду з клопотанням про надання можливості представникам банку взяти участь у такому судовому засіданні.

Оцените пост:

11111