ПриватБанк звернувся до Верховного Суду з клопотанням про надання можливості представникам банку взяти участь у судовому засіданні з розгляду справі № 757/7499/17 про оскарження ухвали про забезпечення позову компаній-нерезидентів, пов’язаних із братами Суркісами.

Як повідомила прес служба банку, розгляд касаційних скарг ПриватБанку та Кабінету Міністрів України на ухвалу Печерського районного суду м. Києва, на підставі якої іноземні компанії, пов'язані з родиною Суркісів, намагаються стягнути з банку майже 350 млн доларів США, призначений Верховним Судом на 24 березня 2020 року.

У зв'язку зі складністю справи Верховний Суд вирішив розглядати справу у складі колегії з п'яти суддів, проте без участі представників учасників справи. Втім, ПриватБанк звертається до суду з клопотанням про надання можливості представникам банку взяти участь у такому судовому засіданні.

Клопотання обґрунтовано необхідністю встановлення касаційним судом під час розгляду справи обставин, покладених в обґрунтування клопотань та заяв Банку, великою кількістю процесуальних питань, заявлених учасниками справи, складністю справи (що самостійно підтверджено Верховним Судом), її резонансом та наслідками для економіки та суспільства.

Оцените пост:

11111