Через самовідвід суддів, Північним апеляційним судом досі не призначено розгляд апеляції ПриватБанку на ухвалу Господарського суду м. Києва у справі № 910/2410/21 про забезпечення позову, якою ПриватБанку та Кабінету Міністрів України заборонено обрання та призначення голови правління банку.

4 березня 2021 року за результатами автоматизованого розподілу було визначено початкову колегію суддів для розгляду справи, однак вже 9 березня колегія задовольнила самовідвід. Згідно з ухвалою Північного апеляційного суду від 9 березня 2021 року підставою для самовідводу стало неврахування спеціалізації суддів при автоматичному розподілі даної справи. Тим часом оскаржувана ухвала, якою заблоковано можливість здійснення конкурсного відбору голови правління державного банку, залишається в силі, не зважаючи на відсутність фактичних підстав та правового обґрунтування.

Як повідомила прес-служба, ПриватБанк сподівається на найскоріший початок розгляду апеляції новим складом судової колегії, яка буде визначена за результатами повторного автоматизованого розподілу, оскільки затягування розгляду справи є фактором дестабілізації роботи найбільшого державного банку.

Нагадаємо, 26 лютого 2021 року ПриватБанк подав апеляцію на ухвалу Господарського суду м Києва від 24 лютого 2021 року про забезпечення позову до банку та уряду від первинної профспілкової організації працівників ПриватБанку шляхом заборони вчиняти будь-які дії з обрання та призначення голови правління ПриватБанку.

Проведення конкурсного відбору топ менеджменту державних банків є обов'язковою умовою функціонування системи корпоративного управління, зафіксованої у Стратегії розвитку державних банків та відповідних нормах законодавства.

Оцените пост:

11111