ПриватБанк оскаржує в суді дії слідчих Державного бюро розслідування - 5.0 out of 5 based on 1 review

30 жовтня ПриватБанк подав до Печерського районного суду м. Києва клопотання про встановлення процесуального строку для розслідування ДБР кримінального провадження, щодо умисного невиконання Банком ухвали суду, котра діяла 8 днів та була скасована тим же судом, як передчасно постановлена.

Нагадаємо, 21 жовтня ПриватБанк  дізнався з реєстру судових рішень про ухвалу Печерського районного суду м. Києва про надання доступу слідчим ДБР до конфіденційних та захищених адвокатською таємницею договорів та інших документів, що стосуються співпраці ПриватБанку з закордонними юридичними радниками. А саме компанією Hogan Lovells International LLP, яка представляє  ПриватБанк у судовому процесі в Високому суді Англії проти колишніх власників, та компаніями ALIXPARTNERS SERVICES UK LLP та KROLL ASSOCIATES U.K. LIMITED. 

Підставою для порушення ДБР кримінального провадження стало звернення в серпні 2019 року колишнього народного депутата, пана Дубініна через нібито невиконання банком рішення суду. Ще наприкінці 2017 на початку 2018 році Київський районний суд м. Одеси та Солом'янський районний суд м. Києва винесли у справах за позовом пана Коломойського дві ідентичні ухвали про заборону надавати юридичні послуги ПриватБанку, НБУ та Міністерству фінансів України. В подальшому, враховуючи незаконність таких заборон, суддя Солом'янського суду м. Києва була звільнена з посади, а заходи забезпечення позову, вжиті ухвалою Київського районного суду м. Одеси були скасовані як застосовані судом помилково.

15 жовтня Апеляційний суд Англії та Уельсу виніс рішення, яким підтвердив, що англійські суди мають юрисдикцію розглядати позов ПриватБанку до його колишніх власників щодо шахрайства. Загальна сума позову з урахуванням відсотків складає близько 3 млрд доларів США.

Оцените пост:

11111