ПриватБанк після обшуків працює у звичайному режимі - 5.0 out of 5 based on 1 review

Найбільший банк України ПриватБанк після проведених обшуків за участю спецназу поліції працює у звичайному режимі та готовий захищати позитивні перетворення, заявив голова правління банку Петро Крумханзл.

"Я не можу почати день сьогоднішній, не згадавши про події минулого дня. Упевнений, що багатьох з вас цікавить питання: "Що це було? Чому в три офісу банку приїжджає з обшуком поліцейський загін озброєних спецназівців? Кому це вигідно?" Перш за все, хочу заспокоїти клієнтів і співробітників. Банк працює як зазвичай", - йдеться в заяві, переданій пресс службою банка.

Крумханзл підкреслив, що банк залишається найбільш прибутковим банком країни і забезпечує 60% прибутку всієї банківської системи, перераховуючи 90% прибутку, або понад 11 млрд грн, державі в якості дивідендів. "Ми не хочемо спекулювати і йти шляхом теорій змови, але нас турбує позиція деяких органів по банку. Банк беззаперечно виконує всі норми закону і завжди співпрацює з правоохоронними органами. Але треба визнати, що все частіше дії правоохоронців виглядають як спроби тиску і дискредитації банку", - додав він.

Банкір підкреслив, що "ПриватБанк" готовий боротися за справедливість, аргументувати та відстоювати свої позиції в судах, захищати ділову репутацію своїх співробітників від наклепу, а добре ім'я банку - від пліток і спотворень. "Ми готові захищати ті позитивні реформи, які вже відбулися в "Приватбанку" з 2016 року. І прозорість - головне з цих досягнень від міжнародних стандартів звітності до вимог фінансового моніторингу, від незалежної наглядової ради до прозорих закупівель", - зазначив він.

Також Крумханзл подякував громадськість та засоби масової інформації за підтримку і висловив упевненість, що позитивних новин про роботу банку буде набагато більше, ніж негативних.

Як повідомляв ПриватБлог, 11 вересня, "ПриватБанк" повідомив про прибуття в його головний офіс в Дніпрі групи осіб за підтримки спецназу поліції для проведення обшуку за визначенням Жовтневого районного суду міста Дніпра щодо нібито перевищення посадовими особами банку своїх повноважень при укладанні договорів з провідними міжнародними та українськими рекрутинговими, консалтинговими та юридичними компаніями.

Оцените пост:

11111