27 липня 2022 р. Дніпровський апеляційний суд залишив без змін рішення Жовтневого районного суду м. Дніпро про стягнення з державного ПриватБанку на користь Боголюбової О.Л. (колишньої дружини партнера Коломойського І.В. та екс-власника ПриватБанку - Боголюбова Г.Б.) грошових коштів у загальному розмірі понад 17,5 млн. доларів США.

Ігноруючи усі можливі норми чинного законодавства та беззаперечні аргументи ПриватБанку, зневажаючи на рішення Національного банку України судді апеляційного суду – Городнича В.С., Ткаченко І.Ю., Петешенкова М.Ю. – підтримали зухвале та рішення райсуду Дніпра, згідно з яким кошти на депозитах пані Боголюбової не могли бути конвертовані в акції банку в результаті законної процедури бейл-ін, адже колишня дружина нібито аж ніяк не була пов'язаною зі своїм колишнім чоловіком.

А ті норми законів, якими судді ну аж ніяк не змогли знехтувати, але які заважали їм ухвалити «потрібне» рішення, були визнані ними… неконституційними. Тобто судді звичайного обласного апеляційного суду, напевно уявили себе суддями не менш як Конституційного Суду України.

Як це можливо у воюючій країні? Як можна безпідставно стягувати з державного банку, а значить і кожного громадянина більше 17,5 мільйонів доларів США?

Для суддів Городничої В.С., Ткаченко І.Ю. та Петешенкової М.Ю. це взагалі не проблема, адже вони вже не вперше ухвалюють незаконні рішенння про стягнення десятків мільйонів з державного банку не дивлячись ні на що.

Ці рішення служительниць дніпровської Феміди вже перебувають на перегляді у Касаційному цивільному суді та Великій Палаті Верховного Суду за скаргами держбанку та після їх скасування ПриватБанк звернеться до відповідних державних органів із заявами щодо системного ухвалення протиправних судових рішень перш за все головуючою суддею Городничою В.С., яка завдає збитків державі та принижує авторитет судової влади.

Звичайно, категорично не погоджуючись з черговим рішенням вказаних суддів апеляційного суду, ПриватБанк оскаржить його у Верховному Суді і буде неухильно відстоювати свої права та права кожного українця на справедливе судочинство та верховенство права.

Оцените пост:

11111