ПриватБанк продав через систему електронних торгів OpenMarket предмет іпотеки на правах іпотекодержателя - 5.0 out of 5 based on 1 review

ПриватБанк реалізував на електронному аукціоні OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції) предмет іпотеки — сім земельних ділянок в м. Дніпро на загальну суму 8 826 900 грн.

Реалізовані земельні ділянки знаходяться у центрі міста Дніпро (вул. Колодязна та узвіз Урицького) і мають загальну площу 0,4162 га.

Закон України «Про іпотеку» одним із способів звернення стягнення на предмет іпотеки визначає позасудове врегулювання, зокрема право іпотекодержателя здійснювати продаж предмета іпотеки від власного імені будь-якій особі-покупцю (з дотриманням правил передбачених статтею 38 Закону України «Про іпотеку»).

«ПриватБанком спільно з ДП «СЕТАМ» реалізований механізм продажу майна, яке виступає забезпеченням зобов’язань боржників, на електронному аукціоні OpenMarket без проведення претензійно-позовної роботи. Отриманий результат засвідчив ефективність та перспективність такого способу реалізації», - зазначили в прес-службі ПриватБанку.

«OpenMarket знову довів, що може бути гнучким та уважним до запитів наших партнерів. У підсумку банку вдалося задовольнити свої вимоги без здійснення претензійно позовної роботи, а сам механізм продемонстрував свою життєздатність. Реалізація іпотечної нерухомості на правах іпотекодержателя від ПриватБанку в рамках позасудової реалізації — це гарний кейс для інших банків-партнерів, які зацікавлені в реалізації подібних активів через нашу зручну систему аукціонів», - наголосив генеральний директор ДП «СЕТАМ» Олександр Мамро.

Оцените пост:

11111