ПриватБанк продовжує війну за київський Готель «Мир» - 5.0 out of 5 based on 1 review

16 серпня 2022 року в Касаційному господарському суді у складі Верховного Суду відбудеться друге засідання за касаційною скаргою АТ КБ “ПриватБанк” на рішення судів у справі № 910/15803/19, згідно з якими державний банк було позбавлений права власності на Готель «Мир» в м. Київ.

Нагадаємо, що при першому розгляді справи Верховний Суд задовольнив касаційну скаргу Банку та скасував незаконне рішення апеляційного суду, на підставі якого ПриватБанк було позбавлено права власності на Готель «Мир». При цьому Верховний Суд дійшов висновку про відсутність порушеного права у позивача ТОВ «АЕФ».

Але висновок Верховного Суду не став на заваді судам при новому розгляді справи для її повторного вирішення на користь опонентів Банку - компаній, які ймовірно пов'язані з одним з колишніх власників Банку – Геннадієм Боголюбовим.

Тепер перед Верховним Судом постає питання, чи порушив Банк право іншої юридичної особи - ТОВ «Артіс», та чи законно його захищено судами першої та апеляційної інстанцій.

Насправді це питання не є важким для вирішення, адже кожна процесуальна дія судів, яка призвела до задоволення позовних вимог ТОВ «Артіс», відбувалася із грубим порушенням процесуального закону. Разом з тим, оскаржені рішення винесені із порушенням не тільки норм процесуального права, але й матеріального.

Тому, якщо Верховний Суд вирішуватиме справу по закону та справедливості, то ПриватБанк неодмінно поверне у свою законну власність київський Готель «Мир».

Довідково:

Право власності на нерухоме майно київський Готель «Мир» перейшло до ПриватБанку у 2016 році внаслідок звернення стягнення на заставне майно на підставі договору іпотеки, укладеного з ТОВ "Ардена". За рахунок цього майна була погашена частина кредиту ТОВ "АЕФ" за валютним кредитним договором від 2013 року на суму майже 18 млн. доларів США.

Оцените пост:

11111