ПриватБанк програв апеляцію по авіакомпанії "Дніпроавіа" Коломойського - 5.0 out of 5 based on 1 review

Авіакомпанія "Дніпроавіа", яку пов'язують з ім'ям олігарха Ігоря Коломойського, вистояла у судовій тяганині проти "ПриватБанку".

Фінансові домагання "Приватбанку" до авіакомпанії "Дніпроавіа" залишилися не задоволеними. Центральний апеляційний господарський суд визнав кредиторські претензії цієї фінансової установи безпідставними. Таким чином, Феміда поставила остаточну крапку в тяжбі "Приватбанку" з "Дніпроавіа".

Історія їх непростих фінансових відносин сягає корінням ще у 2011-2014 роки, коли "Дніпроавіа" взяла у "Приватбанку" кілька кредитів. Причому фінансові зобов'язання, які взяла на себе авіакомпанія, передбачали виплату банку чимало винагороди за користування кредитами.

Проте в грудні минулого року "Дніпроавіа" остаточно отлеталась, залишивши в небі за собою шлейф заборгованості різним кредиторам. 17 грудня 2018р. її оголосили банкрутом і відразу ж склали список кредиторів, кожен з яких висунув свої фінансові вимоги з збанкрутілої компанії. Однак "ПриватБанк" в цей список не потрапив. Між тим, за підрахунками самого банку, авіатори вже заборгували йому більше півтора мільярда гривень винагород.

З цією сумою "приватбанковцы" вирушили в суд відстоювати свої права. Однак суд Господарський суд Дніпропетровської області визнав їх претензії безпідставними, пославшись на те, що суд визнав недійсними умов укладених кредитних договорів, зокрема там, де йдеться про нарахування винагород.

Вивчивши справу, Центральний апеляційний господарський суд залишив вердикт своїх колег незмінним. Таким чином націоналізоване колишнє дітище Ігоря Коломойського не змогла витребувати гроші з його дітища нинішнього.

Оцените пост:

11111