14 вересня 2021 року Велика Палата Верховного Суду розглянула справу № 757/7499/17-ц за касаційними скаргами АТ Комерційний банк «ПриватБанк» та Кабінету Міністрів України на судові рішення у справі за позовом шести іноземних компаній, пов'язаних із родиною Суркісів, та дійшла висновку про необхідність повернути справу колегії суддів Касаційного цивільного суду Верховного Суду для продовження розгляду.

Попри неодноразові клопотання ПриватБанку про надання можливості представникам банку взяти участь у судовому засіданні розгляд справи відбувався в закритому режимі без участі представників учасників справи.

ПриватБанк занепокоєний рішенням Великої Палати Верховного Суду та сподівається на об’єктивний розгляд Касаційним цивільним судом касаційних скарг банку та Кабінету Міністрів України щодо явно протиправної та незаконної ухвали Печерського районного суду м. Києва про забезпечення позову.

Як повідомила прес служба ПриватБанку, рішення Великої Палати Верховного Суду про повернення даної справи на розгляд Касаційного цивільного суду залишає ризик неправомірного стягнення з банку 350 млн доларів США на користь іноземних компаній, пов'язаних із родиною Суркісів, у якості забезпечення позову до вирішення питання по суті компетентним судом.

Нагадаємо, у лютому 2017 року разом із позовною заявою позивачами подано клопотання про забезпечення позову шляхом зобов’язання ПриватБанку та/або його кіпрської філії щодо належного виконання умов депозитних договорів. Ухвалою Печерського районного суду міста Києва від 9 лютого 2017 року заяву позивачів про забезпечення позову задоволено.

Оцените пост:

11111