ПриватБанк залишається національним лідером за обсягами наданих малому бізнесу інвестиційних пільгових кредитів. За свіжими даними уряду, від моменту старту програми “Доступні кредити 5-7-9%” ПриватБанк видав 7 227 кредитів “5-7-9”, випереджаючи інші банки-послідовники на понад 4 000 кредитних угод.

За словами керівника дирекції по роботі з бізнес-клієнтами ПриватБанку Євгена Заіграєва, найбільш активно банк кредитує саме “живі” проекти розвитку малого бізнесу. З числа наданих позик більше половини - 1,7 млрд грн профінансовано за програмою інвестиційних кредитів й лише 409 млн грн на рефінансування раніше отриманих позик. При цьому, за даними КМУ із загального обсяга фінансування “5-7-9%” іншими банками, понад 60% були видані в якості рефінансування попередньо отриманих позик.

Програма пільгового кредитування стала першою за всю історію незалежної України суттєвою та реальною допомогою розвитку підприємництва з боку держави, й ми як банк, клієнти якого отримують кожний четвертий такий кредит, активно виступаємо за продовження та розширення програми “5-7-9”, - зазначив Євген Заіграєв. - Концентруючись на реальній підтримці бізнесу - кредитуванні інвестиційних проектів та стартапів, ПриватБанк не підтримує заяви колег щодо можливого скорочення програми, та вважає що конкурентна боротьба на банківському ринку повинна вестися методами, які не заважають розвитку бізнесу та економіки”.

Нагадаємо, що за даними дослідження банківського ринку компанії CBR ПриватБанк вважають основним банком 70% підприємців та 45% юридичних осіб.

Оцените пост:

11111