ПРИВАТБАНК ВИПЛАТИВ КРИМСЬКИМ ВКЛАДНИКАМ 750 МЛН ГРН - 5.0 out of 5 based on 1 review

За даними Приватбанку, після 2014 року (тобто в період після окупації Росією Криму) на підставі судових рішень він виплатив кримським вкладникам 750 млн грн (включаючи відсотки і штрафи), “попри те, що зобов`язання з виплати сум за такими депозитами було передано третій особі” (цитата).

“Сума, яку третя особа відшкодувала банку за відповідними депозитами, сплаченими банком, становить 32 млн грн. Компенсацію банк отримував у період до націоналізації протягом 2014-2016 років”, - уточнює Приватбанк у звітності.

За його інформацією, на кінець 2020 року до банку було заявлено ряд позовних вимог вкладниками стосовно повернення депозитів (включаючи відсотки, штрафи та штрафні санкції), що наразі перебувають у провадженні судів України на загальну суму 1,193 млрд грн.

“Під час вирішення цих спорів, у звітному періоді [в 2020 році] деякими судами було вказано на обставини недійсності (нікчемності) однієї із угод переведення боргу між Банком та третьою особою на суму 8,215 млрд грн. Банк оскаржив або найближчим часом у встановлені процесуальні строки оскаржить рішення у цих справах до Верховного Суду або судів апеляційної інстанції”, - констатує Приватбанк.

Він додає, що на кінець 2020 року мав “умовне зобов`язання в розмірі 5,72 млрд грн (2019 рік: 6,03 млрд грн), пов`язане з припиненням своєї діяльності в Криму, що є непогашеною сумою рахунків клієнтів у Криму при припиненні операцій (тобто станом на листопад 2014 року) за вирахування суми виплаченої та зарезервованої. Імовірність відтоку ресурсів для погашення цих зобов`язань не може бути належним чином оцінена, а обсяг таких зобов`язань не може бути достовірно виміряний банком" (цитата).

Оцените пост:

11111