Приватбанк заблокує перекази між картками для жителів Донбасу і Криму - 3.0 out of 5 based on 4 reviews

Клієнтам "Приватбанку" заблокують переказ коштів на інші карти, поки вони не підтвердять своє проживання на території України.

Такі повідомлення приходять в додаток "Приват 24". Клієнти, які прописані в Криму або на Донбасі (не тільки "ЛДНР", але і вся територія Донецької та Луганської областей), повинні підтвердити в банку місце проживання на підконтрольній території. Для такого підтвердження дається 30 днів. Після чого послуга переказу між картами буде відключена. Цікаво, що такі повідомлення приходять навіть тим, хто має багаторічну прописку в Києві.

Підтвердити своє проживання в Україні пропонується шляхом фізичного звернення до відділення банку. Туди пропонується нести будь-які документи, які засвідчують реєстрацію, нехай і тимчасову, на підконтрольній території.

Це і довідка переселенця, і витяг з держреєстру про місце проживання, довідка з ЖЕКу, договір про покупку житла.

Як пояснили в прес-службі "Приватбанку", практика таких підтверджень існує давно і регулюється нормами НБУ. Чому тільки зараз почали веерно розсилати "листи щастя" - не уточнили. "Мабуть в банку немає даних про прописку", - пояснив керівник прес-служби "Привату" Олег Серга і порадив тим, хто зараз не в Україні, направити фотокопію документа із зазначенням реєстрації в службу "Приват 24".

Оцените пост:

11111