ПриватБанк здобув чергову перемогу вигравши суд у Марганецького ГЗК за кредитом рефінансування - 5.0 out of 5 based on 1 review

26 червня ПриватБанк здобув вже чергову перемогу у Великій Палаті Верховного Суду у спорі зі своїм майновим поручителем за кредитом рефінансування — Марганецьким ГЗК.

Держбанку вдалося вкотре переконати суддів найвищої судової інстанції в обґрунтованості своєї правової позиції і не допустити примушення до погашення боргу за одним з кредитних договорів, укладених з НБУ до націоналізації банку.

Як повідомили в банку, це одне з 4 рішень Великої Палати Верховного Суду, яке забезпечує банку перемогу в даній категорії справ, що розглядаються в судах нижчих інстанцій. Судовий процес, в якому майновий поручитель Марганецький ГЗК намагався вивільнити свою іпотеку, зобов'язавши ПриватБанк погасити борг по рефінансуванню, тривав з 2017 року.

Підтвердженням цього є вже сьогоднішнє рішення Північного апеляційного господарського суду у даній категорії спорів, яким було задоволено апеляційну скаргу ПриватБанку та скасовано незаконне судове рішення Господарського суду м. Києва у справі за позовом ТОВ "Поділ нерухомість".

Нагадаємо, 14 травня та 11 червня Приватбанк виграв у Великій Палаті Верховного Суду спори у справах за позовами ПАТ "Покровський ГЗК", компанії Тровелко Холдінгз Лімітед та ПрАТ "Ерлан" до НБУ і Приватбанку про зобов'язання банку з погашення заборгованості по кредиту рефінансування перед НБУ.

Оцените пост:

11111