Рішення суду за позовом Суркісів до ПриватБанку ухвалено з порушеннями - 5.0 out of 5 based on 1 review

Печерський райсуд Києва ухвалив рішення за позовом офшорних компаній братів Суркісів до ПриватБанку з порушеннями норм процесуального законодавства. Про це написав у Facebook прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Прем'єр підкреслив, що суд ухвалив рішення без розгляду справи по суті. Уряд оскаржить його в апеляційному суді, зараз в Кабміні очікують на повний текст рішення, щоб сформувати юридичну позицію для апеляції.

«Кабінет Міністрів продовжить співпрацю з ПриватБанком і Національним банком для захисту інтересів держави та всіх українців», - додав він.

Міністр юстиції Денис Малюська назвав рішення суду «одним з найбільших зашкварів в історії судової влади України».

Увечері 2 вересня Печерський райсуд Києва задовольнив позов офшорних компаній братів Суркісів до ПриватБанку. Йдеться про позов компанії сім'ї Суркісів про зобов'язання ПриватБанку обслуговувати їх депозити, розміщені в 2012-2014 роках на рахунках кіпрської філії ПриватБанку.

Сторони отримають текст рішення вранці 3 вересня.

Позов розглядав суддя Сергій Вовк, незважаючи на скарги ПриватБанку. У державному банку заявили, що пов'язані з Суркісами офшорні компанії вдалися до маніпуляції автоматизованим розподілом судових справ на користь Вовка.

Міністр юстиції України Денис Малюська запропонував законодавчо заборонити виконувати рішення Печерського райсуду Києва про виплату державним ПриватБанком 10 млрд грн на користь офшорних компаній братів Суркісів. Про це він написав у Facebook.

«Ухвала незаконна, нахабна і безглузда… Але судові рішення є обов’язковими до виконання. Очікувати на розгляд апеляції/касації довго, і позитивний результат розгляду далеко не гарантований. Тому ми підготували законопроєкт, який дає можливість не здійснювати примусове виконання цього рішення», — пояснив міністр і опублікував фото законопроєкту.

Оцените пост:

11111