Шевченко запевнив у збереженні позиції НБУ щодо ПриватБанку - 5.0 out of 5 based on 1 review

Новопризначений глава НБУ відповів на питання про судові справи Нацбанку проти колишніх власників Приватбанку.

НБУ збереже таку саму політику у відносинах щодо ПриватБанку, яка і була до цього. Про це глава Нацбанку Кирило Шевченко заявив під час брифінгу 20 липня, відповідаючи на питання про те, чи бачить регулятор інші способи розв’язання питань щодо судових процесів із колишніми власниками ПриватБанку.

«Я ще, нажаль, не є глибоко в деталях цих судових справ, але я, як голова Національного банку, і, думаю, що весь Національний банк під моїм головуванням, збереже таку саму політику у відносинах по ПриватБанку, як вона була і до цього», — сказав Шевченко.

Відзначимо, перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова заявила, що після відставки Якова Смолія з посади голови Національного банку у нинішній команді залишаються колишні "червоні лінії".

Зокрема, керівництво НБУ може піти, якщо влада запустить так званий друкарський верстат або поверне банки попереднім власникам.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що новий глава НБУ повинен забезпечити реальні кредити для українського бізнесу і доступне іпотечне кредитування для громадян.

Оцените пост:

11111