Суд визначив суму застави для ексзаступниці Дубілета - 5.0 out of 5 based on 1 review

Суд визначив запобіжний захід для ексзаступниці голови правління ПриватБанку Людмили Шмальченко у справі про розтрату 8,2 млрд грн.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) призначив колишній заступниці голови правління ПриватБанку Людмилі Шмальченко запобіжний захід у вигляді 50 млн грн застави. Про це повідомляє Центр протидії корупції. Детективи НАБУ і прокурори САП просили для Шмальченко близько 80 млн грн застави.

За даними слідства, в 2016 році Шмальченко була пособницею в схемі з виведення з ПриватБанку 8,2 млрд грн. Їй інкримінують приховування злочину і усунення перешкод для його здійснення, зазначає ЦПК.

Як вважає слідство, для цього вона разом з іншою підозрюваної Надією Конопкіною, заднім числом підробила протокол Кредитного комітету ПриватБанку. Днем раніше ВАСК встановив Конопкіній заставу в 2,74 млн грн.

«З численних листувань, зачитаних прокурором в суді, слід, що Шмальченко і інша підозрювана, фактично головна бухгалтерка казначейства Привату Конопкіна, намагалися приховати переказу грошей на пов’язану з банком компанії Claresholm Marketing Ltd», — йдеться в повідомленні ЦПК.

При обранні Шмальченко запобіжного заходу розкрилося багато подробиць — наприклад, їй замовляли чартер до Дубая. Крім того, команда Коломойського мала постійний доступ до витоку зі справи ПриватБанку.

Також повідомляється, що в листуванні Шмальченко з Конопкіною обмінюються документами, до яких у них не мало було бути доступу, в тому числі даними слідства. Зокрема — запитом слідчого СБУ щодо міжнародної правової допомоги, заявою про скоєння злочину. У Центрі протидії корупції додали, що у Шмальченко і Конопкіної були дані експертизи, який не було ще навіть у слідчого.

Нагадаємо, що 15 березня генпрокурор Ірина Венедіктова санкціонувала ще три підозри колишнім топменеджерам ПриватБанку. Також вона додала, що ексглава ПриватБанку Олександр Дубілет підозрюється в нанесенні 8 млрд грн збитків.

22 лютого колишнього першого заступника голови правління ПриватБанку Володимира Яценко затримали в міжнародному аеропорту Бориспіль. У НАБУ заявили, що він планував покинути Україну на приватному літаку. Літак екстрено посадили в аеропорту Бориспіль.

На наступний день після затримання Яценко НАБУ оголосила трьом колишнім високопоставленим співробітникам ПриватБанку підозри в розтраті 136,89 млн. Цей епізод справи стосується страхової компанії Ингосстрах. Серед підозрюваних — екс-глава правління Олександр Дубілет, колишній перший заступник голови правління Володимир Яценко та Олена Бичихіна, екс-керівник одного з підрозділів ПриватБанку, яка одночасно займала посаду першого заступника голови правління в пов’язаної страхової компанії Ингосстрах.

Оцените пост:

11111