ПриватБанк продовжує боротись за справедливість у протистоянні з колишніми власниками топ-менеджментом банку на суму саме 920 мільйонів гривень.

Саме стільки можуть коштувати Українській державі та нашим громадянам судові справи, у яких цього тижня ПриватБанк наполягатиме на верховенстві права.

Чергове судове засідання у Дніпровському апеляційному суді за довготривалою справою щодо визнання О. Боголюбової повʼязаною з банком особою при націоналізації банку наприкінці 2016 року, може коштувати Україні понад 670 млн грн. Ще у 2018 році суди першої та апеляційної інстанцій задовольнили позовні вимоги позивача про розірвання депозитних договорів та стягнення коштів за ними, дійшовши висновків про непов'язаність Боголюбової О.Л. з АТ КБ "ПриватБанк". Втім таке рішення апеляційного суду було скасоване у 2021 році постановою Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду, та справу передано на новий розгляд (https://reyestr.court.gov.ua/Review/96309872). Судове засідання у Дніпровському апеляційному суді відбудеться 27 липня, об 11:40. Ця справа буде слухатись новим складом суддів апеляційного суду після відводу попереднього складу суду.

Друга справа відбудеться також 27 липня о 12:50 у Верховному Суді, де ПриватБанк продовжить війну за доведення законного права власності на офісне приміщення у Дніпрі (вул Набережна-Заводська). Ця будівля була придбана банком до націоналізації у 2014 році та після її реконструкції за кошти банку стала однією із найбільших офісних будівель в м. Дніпро, що перебувають у власності банку. Втім, після націоналізації позивач - ТОВ "Ебоуд Файненс”, що пов'язується із колишніми власниками та топ-менеджментом банку, намагається під різними приводами відсудити банківське майно. Номер справи №904/5314/20 (https://reyestr.court.gov.ua/Review/103938051) є однією із найгучніших судових справ ініційованих колишніми власниками та топ-менеджментом банку, направлених на позбавлення державного банку його майна, чим спричиняються багатомільйонні збитки як банку так і державі. Розгляд справи у Верховному Суді неодноразово відкладався за надуманими приводами ряду кредиторів, засновника боржника та його ліквідатора, що очевидно свідчать про координацію ними дій між ними, спрямованих на позбавлення держбанку права власності на будівлю за 86 млн. грн.

Третя справа 27 липня о 15:20 в Касаційному господарському суді – це справа протистояння банку з колишнім топ-менеджментом за будівлю головного офісу у Дніпрі “Океанмаш” (справа № 904/3614/20 – https://reyestr.court.gov.ua/Review/104747600) вартістю понад 152 млн грн. Не зважаючи на наявність у банку всіх документів, що підтверджують дотримання банком порядку набуття у власність офісної будівлі та ухваленої Центральним апеляційним господарським судом постанови, що підтверджує законність права власності банку на його офіс, повʼязане з колишнім топ-менеджментом банку ТОВ “Океанмаш” не залишає сподівань нана скасування права власності держбанку.

Нагадаємо, у попередніх судових засіданнях на спростування доводів банку позивачем були подані підроблені документи, внаслідок чого банком було ініційовано відповідне кримінальне провадження. Як було встановлено Генеральною прокуратурою під час досудового слідства у 2017 році, колишнім керівництвом ПриватБанку під час залучення від Національного банку України кредитів рефінансування надавались кредити на неринкових та заздалегідь невигідних для банку умовах пов’язаним з ним компаніям. НВ ТОВ «Океанмаш» виступало майновим Поручителем за кредитами таких пов’язаних осіб.

Оцените пост:

11111