У Києві затримали банду скімерів - 5.0 out of 5 based on 1 review

23 вересня в Києві під час спецоперації кіберполіції та Служби безпеки ПриватБанку було затримано чотирьох учасників банди скімерів, які викрадали дані карток клієнтів українських банків за допомогою встановлення на банкомати скімінгових пристроїв останнього покоління та знімали кошти за допомогою підроблених банківських карток.

Як повідомили в СБ ПриватБанку, затримання шахраїв на гарячому стало результатом тісної взаємодії банку й поліції. Підозрюваним інкриміновано шахрайство (повідомлено про підозру), незаконне використання спеціальних технічних засобів отримання інформації, несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку, незаконні дії з платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, незаконне збирання з метою використання або використання відомостей, що становлять банківську таємницю, вчинені організованою групою.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Головним слідчим управлінням Національної поліції України, за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора, оперативне супроводження здійснюється Департаментом кіберполіції Національної поліції України.

Оцените пост:

11111