У центрі Дніпра Філатов закриє Приватбанк заради музею - 5.0 out of 5 based on 1 review

Міська влада Дніпра планує закрити відділення Приватбанку в Будинку губернатора і помістити в цій будівлі музей історії Дніпра.

За словами міського голови, він вибрав це розташування музею, бо це «гарне місце»: «Ми хочемо зробити міський музей. Музей історії «Дніпро-Дніпропетровськ-Катеринослав». Планується, що цей музей буде організований в колишньому будинку губернаторів. Там, де зараз сидить Приватбанк. Згодом ми його виселимо. Будівля це міське комунальне. І я думаю, що в колишньому будинку губернатора це буде гарне місце для розміщення нашого славного міста».

Також Філатов пообіцяв відкритість процесу створення музею, залучити до створення фахівців, а також, що він буде інтерактивний: «І хотілося б, щоб ми це рішення приймали не кулуарно, не в рамках міськвиконкому, і щоб до нього приєдналися наші музейні працівники. Мені цінно думку кожного. Музей цей буде нетрадиційний, там не будуть лежати черепки або якісь горщики, або висіти старі гніту. Музей буде інтерактивний, сучасний. Музей, який буде відображати історію нашого міста, складну історію. Історію дуже багату, в якій будуть відображені наші земляки, почесні громадяни нашого міста, знакові персони. І звичайно, хотілося б, щоб ми загальним консенсусом цю всю історію спробували реалізувати. Природно хотілося, щоб думка компетентних фахівців було враховано, а не просто, що Філатов щось придумав, своїм підручним надавав завдань, а потім все обурювалися, що зробили не так, або зробили неправильно. Будь ласка, приходьте».

Відповідно до прийнятого на 52 сесії міської ради сьомого скликання міському бюджету Дніпра на 2020 рік, на утримання музею планується виділити в цьому році 5,4 млн грн.

Оцените пост:

11111