Учасником системи BankID НБУ незабаром може стати ПриватБанк - 5.0 out of 5 based on 1 review

Незабаром до системи електронної ідентифікації громадян BankID Національного банку України (НБУ) може підключитися державний ПриватБанк, повідомила перший заступник глави НБУ Катерина Рожкова.

"Звісно, ця система стає цікавою тоді, коли у неї велика база, коли приєднуються великі банки, і ось ми вже на фініші з ПриватБанком", - сказала Рожкова під час Ukrainan Financial Forum, організованого ICU, в п'ятницю.

Вона також повідомила, що найближчим часом НБУ може затвердити комерційні тарифи між учасниками BankID НБУ, що сприятиме активізації її роботи.

"Банки, які мають велику клієнтську базу і провели досить серйозну роботу з верифікації своїх клієнтів, просто так віддавати ідентифікаційні дані іншим гравцям не хочуть, і це, напевно, логічно. Тому нині ми розробляємо так званий тариф, який працюватиме всередині цієї системи, коли учасник, який хоче скористатися ідентифікаційними даними, має заплатити тому банку, у кого ці ідентифікаційні дані отримував", - сказала Рожкова.

Вона також повідомила, що з початку 2019 року було здійснено більше ніж 700 тис. входів у систему BankID і понад 200 тис. активних запитів на ідентифікацію клієнтів.

BankID - система, яка надає користувачам можливість проходити верифікацію віддалено, щоб дистанційно отримати державну або банківську послугу. Нині до системи BankID НБУ підключені Ощадбанк, Кредобанк, Радабанк, Мотор-Банк, Банк Восток, Ідея Банк, ПУМБ, monobank (Універсал Банк) і банк "Південний".

Оцените пост:

11111