29.06.2021 Велика Палата Верховного Суду мала провести перше судове засідання з розгляду справи № 757/7499/17 про оскарження ухвали про забезпечення позову компаній-нерезидентів, пов’язаних із братами Суркісами, на підставі якої іноземні компанії, пов'язані з родиною Суркісів, намагаються стягнути з банку майже 350 млн доларів США.

Розгляд мав відбутися в закритому режимі без участі представників учасників справи. Однак, за отриманою в телефонному режимі в канцелярії суду інформацією, в зв'язку з перебуванням судді-доповідача у даній справі на лікарняному справа № 757/7499/17 Великою Палатою Верховного Суду не розглядалася, про дату та час наступного судового засідання буде повідомлено додатково.

Нагадаємо, що касаційні скарги ПриватБанку та Кабінету Міністрів України на ухвалу Печерського районного суду м. Києва прийняті до розгляду Великою Палатою Верховного Суду в зв'язку з існуванням в межах даної справи одразу двох виключних правових проблем, виявлених Касаційним цивільним судом.

Враховуючи викладене, а також значимість цієї справи для ПриватБанку, економіки держави та суспільства, ПриватБанк та Кабінет Міністрів України звернулися до суду з клопотанням про надання можливості брати участь у судових засіданнях.

Оцените пост:

11111