Верховний Суд відклав розгляд касаційної скарги ПриватБанку на судові рішення у справі № 910/14224/20, якими визнано припиненими зобов'язання АТ "Нікопольський завод феросплавів" по одному з кредитних договорів, який був укладений за попередніх власників Банку.

Підставою для цього стало подання Кабінетом Міністрів України касаційної скарги на ті ж самі судові рішення, що оскаржує Банк. Відтак суд матиме вирішити питання про відкриття касаційного провадження за скаргою Кабміну, аби її можна було розглянути разом зі скаргою Банку.

Наступне судове засідання відбудеться 19 жовтня 2021 року.

Нагадаємо, суди першої та апеляційної інстанцій визнали зобов'язання НЗФ перед Банком припиненими. Їхні рішення були обґрунтовані висновками, які не пов'язані з предметом спору в українському процесі (зокрема щодо цільового використання кредитів та джерел коштів для їх повернення), але використовувались відповідачами у Канцлерському Суді Штату Делавер під час розгляду позову ПриватБанку до його колишніх власників Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова про відшкодування шкоди у сотні мільйонів доларів, завданої ПриватБанку до його націоналізації у 2016 році. ПриватБанк оскаржив судові рішення у цій справі до Верховного Суду у травні цього року.

Оцените пост:

11111