Верховний суд відклав розгляд справи про вклади Суркісів в ПриватБанку - 5.0 out of 5 based on 1 review

Велика палата Верховного суду перенесла розгляд касаційних скарг Національного банку України, КБ "ПриватБанк" і Міністерства фінансів на рішення судів попередніх інстанцій у справі про вклади сім'ї Суркісів у націоналізованому "Приватбанку", а також про законність процедури bail-in.

За даними прес-служби, справа була відкладена у зв’язку з поданням клопотання Кабінету міністрів про заміну відповідача у цій справі. До цього співвідповідачем у цій справі було Міністерство фінансів. У 2019 році Міністерство фінансів передало 100% акцій "ПриватБанку" Кабінету міністрів. Саме цим обумовлено клопотання уряду про заміну відповідача.

Згідно з рішенням суду, розгляд справи відкладено на невизначений термін.

Зазначимо, засідання Великої палати Верховного суду 31 січня проходило в закритому режимі. Суд розглядав касацію на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 17 травня 2017 року та Київського апеляційного адміністративного суду від 6 листопада 2017 року про визнання протиправними та скасування рішень НБУ, "ПриватБанку", Фонду гарантування вкладів, Міністерства фінансів і поворот їх виконання.

Нагадаємо, 16 грудня 2019 року Велика палата Верховного суду оголосила перерву до 31 січня 2020 року в розгляді касаційної скарги "ПриватБанку", Мінфіну і НБУ на рішення судів у справі про вклади сім'ї Суркісів націоналізованому "ПриватБанку", а також про законність процедури bail-in. Перенесення було пов'язане з тим, що Генеральна прокуратура повинна була ознайомитися з матеріалами справи.

Оцените пост:

11111