Коли продовжиться розгляд позову Коломойського про повернення йому акцій Приватбанку - 5.0 out of 5 based on 1 review

Госпсуд Києва продовжить розгляд провадження за позовом про незаконність договору купівлі-продажу ПриватБанку після того, як Шостий апеляційний адмінсуд розгляне скаргу НБУ на рішення суду першої інстанції про незаконність націоналізації банку.

Про це сказав журналістам біля будівлі Госпсуду Києва начальник управління претензійно-позовної роботи юридичного департаменту Нацбанку України Віктор Григорчук.

"Суддя прийняла рішення про те, щоб зупинити провадження у цій справі до вирішення справи, яка розглядається в суді адміністративної юрисдикції про визнання незаконною націоналізації. Після того, як буде розглянуто спір в суді адміністративної юрисдикції, виходячи зі змісту цієї ухвали, яку ми отримали сьогодні, продовжиться слухання за цим позовом», - заявив Григорчук.

Він нагадав, що апеляцію на рішення Окружного адмінсуду Києва від 18 квітня про незаконність націоналізації ПриватБанку Нацбанк подав у Шостий апеляційний адмінсуд. Провадження за цією скаргою поки не відкрито. Коли почнеться розгляд апеляції, наразі невідомо.

Нагадаємо, вчора, 16 жовтня, суддя Господарського суду Києва Людмила Шкурдова винесла ухвалу про призупинення розгляду провадження про повернення Коломойському акцій Приватбанку. Предмет судової суперечки - це договір, за яким держава Україна отримала у власність акції ПриватБанку в процесі націоналізації на прохання самих же його найбільших акціонерів - Коломойського і Боголюбова.

Позивачами у справі № 910/1834/19 є Ігор Коломойський і TRIANTAL INVESTMENTS LTD - кіпрська компанія, яка володіла одним з найбільших пакетів акцій Приватбанку до його націоналізації і власниками якої є Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов.

Відповідачі: Мінфін, Нацбанк України, Фонд гарантування вкладів фізосіб, Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку, ПриватБанк, Укргазбанк, Укрексімбанк, ТОВ  «Солід Дніпро».

Як повідомлялося, 15 жовтня Апеляційний суд Лондона і Уельсу задовольнив апеляцію ПриватБанку на рішення Високого суду Лондона про невідповідність юрисдикції позову держбанку до Ігоря Коломойського, Геннадія Боголюбова та шести компаній.

Це означає, що всесвітній арешт на активи колишніх власників Приватбанку на $3 млрд продовжено і також почнеться full trial (повноцінний розгляд справи).

Оцените пост:

11111