Націоналізація ПриватБанку: Суд виніс важливе рішення - 5.0 out of 5 based on 1 review

Продаж акцій державного Приватбанку за рішенням касаційного госпсуду було прийнято зупинити процес визнання недійсною процедури обміну та продажу - «ball-in».

«Предметом спору у даній справі є вимоги позивача панамської компанії THEO Worldwide Corporation про визнання недійсним договору придбання акцій додаткової емісії Приватбанку в обмін на грошові зобов'язання банку перед компанією UK SPV Credit Finance PLC (так звана процедура bail-in) і стягнення збитків в сумі 663 тисяч доларів, які були частково задоволені судами попередніх інстанцій», - йдеться в повідомленні.

Дане виробництво було зупинено до розгляду його у Верхній палаті Верховного Суду адміністративної справи. У цій справі буде вирішуватися питання про підвідомчість спорів про визнання недійсними договорів купівлі акцій неплатоспроможного банку Приватбанк в процесі його виведення з ринку в кінці 2016 роки (процедурі bail-in).

Відзначається, що в якості третіх осіб на стороні відповідача залучили Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, Мінфін і НБУ, третіми особами на стороні позивача стали GLAS Trust Corporation Limited, Deutsche Trustee Company Limited, Madison Pacific Trust Limited.

«Договори обміну зобов'язань (bail-in) на акції додаткової емісії Приватбанку і наступні договори продажу акцій державі - технічна процедура націоналізації банку. Якщо визнати договори bail-in недійсними, то фактично націоналізація була проведена на підставі неправомірних договорів», - пояснили експерти на юридичному ринку України.

Сума bail-in в справі Приватбанку склала 29 млрд грн

«Беручи до уваги те, що ця категорія суперечок зараз розглядається одночасно судами трьох юрисдикцій - громадянської, господарської та адміністративної, суд фактично визнав неможливим продовження розгляду даної справи до моменту остаточного виведення Великої палати Верховного Суду з даного питання», - відзначили юридичні представники Приватбанку.

Оцените пост:

11111