У Дніпрі біля головного офісу ПриватБанку триває мітинг - 5.0 out of 5 based on 1 review

Основна мета заходу - дестабілізувати роботу банку з допомогою гучних звуків і заблокованого плакатами входу. Запаслися самі мітингувальники знеболюючим - невідомо.

Так, вранці 20 вересня, з 7:45, 10 автобусів з робочими Нікопольського заводу феросплавів оточили будівлю головного офісу ПриватБанку в Дніпрі. Вихідні банк прожив спокійно, а з понеділка все повернулося на круги своя.

В ЧОМУ СУТЬ

Верховний Суд визнав законність угоди bail-in при націоналізації Приватбанку, в рамках якої у позивача (Нікопольського заводу феросплавів) було списано з рахунків 550 тисяч доларів. Верховний Суд відмовився задовольнити касаційну скаргу Куцина Володимира (керівник заводу) і залишив без змін рішення Апеляційного суду Дніпропетровської області, яким скаржнику відмовили в задоволенні позову до Приватбанку про стягнення 550 тисяч доларів, які списали з його рахунків в грудні 2016 року під час націоналізації Приватбанку в рамках bail-in (примусову конвертацію вкладів в акції Приватбанку).

ЩО ВІДБУВАЄТЬСЯ ПІД ПРИВАТБАНКОМ

У п'ятницю під будівлею страйкували близько 500 осіб, на сьогоднішній день ця цифра скоротилася. Змінилися також деякі організаційні нюанси. Як мінімум, на цей раз учасники набагато тепліше одяглися, запаслися термосами і їжею, а також взяли з собою стільчики. А ось до вбиральні вони все так же ходять ситуативно - хто куди.

Присутні озброїлися касками, палицями, залізними каністрами і транспарантами, щоб створювати під офісом банку нерозбірливу какофонію обурення. Люди б'ють палицями по касок, кричать і хаотично рухаються по парковці. Мітингувальники заблокували вхід в будівлю і сам паркінг, а також спорудили конструкцію з палиць, ватманів і гніву.

У сусідньому сквері місцеві жителі зауважують відірвалися від групи мітингувальників. На них часто надходять скарги, так як вони смітять, справляють нужду в громадських місцях і голосно лаються. Також варто відзначити, що більшість учасників йдуть на контакт, однак сказати щось більше, окрім того, що написано на плакатах, не можуть.

ЩО РОБИТЬ ПРИВАТБАНК

В ході зустрічі з робітниками заводу, на якій були озвучені позиції сторін, банкіри відзначили, що виконання підприємством своїх зобов'язань перед НБУ є наслідком договору поручительства за кредитами рефінансування, отриманих власниками банку до його націоналізації 10 років тому, коли і банк, і завод належали одній групі власників. ПриватБанк не є учасником угоди про врегулювання даного спору між НБУ і Нікопольським заводом феросплавів і розцінює організований пікет як ще одну спробу тиску.

У п'ятницю банк надав учасникам мітингу повний пакет зручностей - починаючи від біотуалетів, чаю і печива, закінчуючи діджеєм. Сьогодні ж мітінгунам довелося справлятися лише власними силами.

Оцените пост:

11111