×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 418.

Оцінка нерухомостіДосить часто у відповідну компанію приходять люди з необхідністю оцінки нерухомості. Коли може знадобитися ця оцінка і які складності вона у собі ховає?

Все про оцінку нерухомості

Оцінка нерухомості потрібна у декількох випадках:

1.При отриманні кредиту під заставу.
2.При страхуванні об’єктів нерухомості.
3.При купівлі або продажу нерухомого майна.
4.При оформленні спадщини.

Звичайно, існують інші випадки, коли людині потрібна оцінка нерухомого майна і вона переходить на сайт відповідної компанії. Однак ті, що були зазначені вище, - найбільш популярні.

Варто відмітити: незалежна оцінка нерухомості є шляхом до отримання інформації про реальну ціну того чи іншого об’єкту. Характерною особливістю оцінки є те, що звіт, отриманий замовником, є офіційним документом, тобто  має юридичну силу і використовується з метою доказу.

Як відбувається оцінка? Вона містить декілька етапів. Все починається оглядом об’єкту і збором інформації про його параметри та характеристики. Потім оцінювач вивчає специфічні особливості ринку, наприклад,  заміського житла чи елітних квартир. Далі потрібно скласти методику проведення оцінки з урахуванням вищезазначених параметрів. Після здійснення розрахунків оцінювач формує звіт.

Звичайно, процес оцінки нерухомості – це складна справа. Які ж виникають складнощі?

По-перше, оцінювач має бути професіоналом та орієнтуватися у ринку нерухомості. Тобто велике значення має пошук необхідної організації. А враховуючи сучасні тенденції до популяризації даної діяльності, це непросто.

По-друге, якщо мова йде про заміський будинок, більшість з них будується за індивідуальними проектами, що значно ускладнює оцінку, бо пошук схожих об’єктів на ринку займе багато часу. Та і оцінити специфічні характеристики будівлі, «побачити» всі особливості – ступінь зносу, вартість ремонту – також складно.

По-третє, законодавча та нормативна база має тенденцію до постійних змін. Оцінювач повинен вміло орієнтуватися у ній і слідкувати за змінами в законодавстві.

Фактично всі складності для замовника полягають у пошуку компанії, яка займається оцінкою майна. Звісно, пошук – це нелегка справа, однак це те, з чого потрібно починати. Адже самостійно людина оцінити свою нерухомість не в змозі. Іноді цього не може зробити і фірма, яка начебто повинна бути професіональною. Якщо не лякає ціна, краще звертатися до великих компаній, ім’я яких вже знайоме ринку упродовж тривалого часу. При бажанні зекономити можна звертатися до менш популярних фірм, але не варто «купуватися» на занадто низьку цінову політику. Вона у 95 випадках із 100 означатиме і низьку якість послуг.

Оцените пост:

11111