×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 418.

ispdir554Зміна директора – це звичайнісінька справа майже для кожного підприємства. Однак зміна – це не прохання посунутися чи не вимога піти з організації, тобто вона просто так не відбувається. Хто може вирішувати, повинен директор віддавати своє місце іншому чи ні? Зазвичай, це віддається на розсуд Ради директорів, проте і їх рішення не єдиним і остаточним.

Для того щоб зрозуміти, як звільнити директора, треба спочатку зрозуміти, як особа стає директором саме з юридичної точки зору. Зрозуміло, що її не просто приводять до організації і не просто кажуть «Ти тут головний!», її реєструють у спеціальних державних органах. Тобто щоб відбулася зміна директора, спочатку треба зафіксувати у документах, що минулий директор вже не обіймає свою посаду. Саме тому зміна голови підприємства підлягає обов’язковій  реєстрації з боку держави з повідомленням податкових органів.

Це тільки насправді здається, що все так важко і незрозуміло. Чому тільки здається? Тому що майже завжди для організації процесу зміни директора згідно чинного законодавства люди звертаються до спеціального органу, точніше фірми, яка готує всі необхідні документи, відправляє їх куди потрібно, іншими словами виконує всю роботу. 

А з чого починається і чим закінчується процес звільнення і зміни директора? Перш за все – це підготовка документів, тобто протоколу чи рішення, які містять інформацію про причини зміни директора і ймовірну кандидатуру. Потім ці документи «подорожують» аж до державного реєстратора, який вносить в Єдиний реєстр дані про те, що Ваше підприємство тепер очолює інша людина і протягом декількох днів видає потрібний сертифікат. 

Хтось може спитати: а податкова повинна знати про такі кадрові зміни? І так, і ні. Зазвичай до податкової інспекції вже надходять відомості від державного реєстратора, але іноді їх буває замало, наприклад тоді, коли з директором підприємство залишає і бухгалтер. Ось тоді вже потрібні додаткові документи. 

Оцените пост:

11111