ПриватБанк вважає оренду заводом Коломойського парковки біля головного офісу банку в Дніпрі спробою дестабілізувати роботу банку - 5.0 out of 5 based on 1 review

Купівля права на експлуатацію парковки біля головного офісу ПриватБанку в Дніпрі Нікопольським заводом феросплавів (НЗФ, Дніпропетровська обл.), співвласниками якого є екс-акціонери ПриватБанку Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, націлена на дестабілізацію роботи банку, вважає фінансова установа.

"Оренда майданчика для паркування перед офісом банку феросплавним заводом, який ніколи не надавав послуги з організації паркування в місті, є черговою спробою дестабілізації роботи найбільшого банку країни", - прокоментували результати аукціону в ProZorro в прес-службі ПриватБанку.

19 листопада НЗФ купив на аукціоні право на річну експлуатацію парковки на 144 машини біля головного офісу ПриватБанку в Дніпрі, який на цій парковці нещодавно пікетували працівники заводу. За стартової ціни в 86,4 тис. грн НЗФ запропонував 1,005 млн грн. На лот також претендували ПриватБанк (його максимальна пропозиція - 1 млн грн), профспілка співробітників головного офісу ПриватБанку (251 тис. грн), ФОП "Овчаров Роман Вікторович" (240 тис. грн) і пов'язаний із Коломойським "Дніпроазот" (1,003 млн грн).

У травні 2018 року Нацбанк України подав до Господарського суду Дніпропетровської області позовну заяву про звернення стягнення на нерухоме майно, що належить НЗФ. Це майно було передано в іпотеку як забезпечення зобов'язань ПриватБанку за кредитом рефінансування.

Госпсуд Дніпропетровської області 28 серпня 2019 року затвердив мирову угоду між НБУ та НЗФ, ініціатором якої виступив НЗФ. Завод зобов'язався погасити за 12 місяців весь борг 21 млн грн рівними частинами без комісії, однак вже 6 вересня достроково виконав зобов'язання перед НБУ. Однак 20 вересня майже 500 робочих НЗФ прибули десятьма автобусами до головного офісу ПриватБанку з протестом проти мирової угоди НЗФ із Нацбанком, пов'язаної з кредитом рефінансування ПриватБанку.

НБУ заявив, що протест біля головного офісу ПриватБанку, який не є стороною мирової угоди, є провокацією і спробою тиску на банк. Він також додав, що заяви керівництва заводу про неможливість виплати зарплати працівникам через угоду є безпідставними.

ПриватБанк 11 жовтня в судовому порядку зажадав від НЗФ як від організатора багатоденного пікету головного офісу банку в Дніпрі повного відшкодування витрат не евакуацію більше ніж 300 співробітників центру підтримки клієнтів банку.

Станом на 19 листопада працівники феросплавних заводів, пов'язаних із Коломойським, пікетували київський офіс ПриватБанку.

Оцените пост:

11111